سفارش تبلیغ
صبا ویژن
دوستی احمق، چونان درخت آتش است که [خودرا می سوزاند و] پاره ای از آن، پاره دیگری را می خورد . [امام علی علیه السلام]
پیوند دوستان
 

بیا فور مدیا
اریان 2233
موزیک هان
ستاره
ارسلان
ایوان باند
بهنام بانی
شادونه
لاوین
تاب ناز
نگین تک
تنهایی
ناز وب
جوان تو موزیک
دلنا
ناز گل
پارسی ناز
موزیک وان
آمازیگ
بیوگرافی ماکان باند
حمید هیراد
حمید هیراد
دانلود آهنگ غمگین
نازدونه
ناز گل
فان جدید
پونک
فان دون
دوستی ها
بروز ی ها
دانسته ها
عکس روز
قهر
نار دونه
رد گذر
ناز فان
تخفیفان
می فان
نگاه من
پردیس
ساتان
دبیر
پارسی دون
آموزگار
جدیدترین ها
تاپ ناز
آریانیا
تدبیر
برترین ها
نیاز
جهان موزیک
مدیا تک
سخا موزیک
استار گیم
رز ناز
زیبا تک
پوربابا
یاسل
چاپ تک
کلبه تک
دانلود آهنگ مذهبی
دیس لاو
فول آلبوم حامد همایون
روزگار
ارس ناز
بازاری
بازی ها
سایبان
نیاز ها
تک وب
فارس تک
بی قراری
پانی تک
صیاد شب
سخا موزیک
دنیای زیبا
موزیک به روز
بیا فور موزیک
فرشته ها
پاپ موزیک
شهر جم
دلداده ها
ندونسته
دانسته
خودرو
بیاتو تقریح
دیار موزیک
پارافیل
پارچه تک
نمکستان
ماکان باند
ماکان باند
مهدی جهانی
مهراب
هوروش باند
دانلود فیلم ایرانی
نمونه سوال
فراز چت
پارسی وان
ایران ترانه
ای فیلم
لاین موی
طرفداری
شادترین
برتر روز
اصلاح
خبر روز
صدا موزیک
تک موزیک
پاییزان
نوشته ها
فایل جدید
انلاین یار
وب تیک
بیا تو مدیا
ناوال 98
دانلود آهنگ خارجی
دانلود آهنگ ترکی
دانلود آهنگ کردی
دانلود آهنگ ایرانی
دانلود تک آهنگ
دانلود آلبوم
دانلود آهنگ جدید دانلود آهنگ محسن لرستانی لینک مستقیم ماکان بند دیسلاو مهراب تی ام بکس موزیک ایرانی دانلود آهنگ دانلود موزیک ویدیو دانلود آهنگ کردی دانلود آلبوم ریمیکس دانلود آهنگ کودکانه دانلود آهنگ دیس لاو دانلود آهنگ میلاد راستاد دیس لاو

دسته بندی موضوعی یادداشتها
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :51
بازدید دیروز :3
کل بازدید :99232
تعداد کل یاداشته ها : 243
103/9/7
3:2 ص

مهمان دورهمی پنج شنبه 26 بهمن ماه 96 ماکان بند


 

  • مهمان دورهمی پنج شنبه 26 بهمن ماه 96 ماکان بند

    مهمان دورهمی پنج شنبه 26 بهمن ماه 96 ماکان بند

    به گزارش سایت دلنا با مهمان دورهمی پنج شنبه 26 بهمن ماه 96 ماکان بند معرفی کنیم …..

    مهمان دورهمی پنج شنبه 26 بهمن ماه 96 ماکان بند

    مهمان دورهمی پنج شنبه 26 بهمن ماه 96 ماکان بند

    تاریخچه دورهمی( مهمان دورهمی پنج شنبه 26 بهمن ماه 96 ماکان بند) :

    دورهمی یک برنامه تلویزیونی بسیار زیاد با کارگردانی مهران مدیری است که از 27 اسفند 1394 در شبکه زیبا نسیم پخش می‌شود. اول مهراب قاسم خانی کارگردانی این برنامه تلویزیونی را بر عهده داشت ولی بعداً به علت مشکلات از قسمت 13 به بعد مهران مدیری کارگردانی را بر عهده گرفت. این مجموعه، اواسط پاییز سال 94 تولید شد. هدف ارائه کننده ها، ارائه یک مجموعه تلویزیونی با اسلوب متفاوت نسبت به سایر برنامه تلویزیون بوده‌ است.

    دورهمی برنامه ای عظیم است که در هر قسمت 300 نفر از افزاد که طی یک دعوت برای حضور در برنامه ثبت نام می‌کنند، به تماشای بازی بازیگران می‌نشینند.

    سری چهارم ( مهمان دورهمی پنج شنبه 26 بهمن ماه 96 ماکان بند )

    سری اول تا سوم این برنامه گذشته است

    ولی سری چهارم دورهمی از آذر ماه 96 در شبکه نسیم شروع شده است . در سری چهارم دو بازیگر (سیامک انصاری) و (مه‌لقا باقری) بیرون رفتند ولی سروش جمشیدی (قیمت ) در گروه باقی ماند و یک بانو اضافه شد (سحر ولدبیگی)

    زمان پخش ( مهمان دورهمی پنج شنبه 26 بهمن ماه 96 ماکان بند )

    چهارشنبه. پنجشنبه. جمعه ساعت 23

    بازپخش روز بعد ساعت 3 بامداد، 7 صبح، 11 صبح و 5 بعد از ظهر

    روش شرکت در برنامه دورهمی سری چهارم :

    برای شرکت سه راه وجود دارد که میتوانید ثبت نام کنید ولی اینستاگرام به علت تکمیل ظرفیت فعلا بسته شده است

    1- صفحه اینستاگرام «دورهمی» «Dorehami»

    2 – کانال تلگرامی «Avvalmarket_Official»

    3- کد ستاره سه مربع

    میهمان دورهمی کیست:

    گروه ماکان بند می باشد


  
  

علائم و نشانه های بیماری میاستنی


 

  • علائم و نشانه های بیماری میاستنی

    به گزارش پزشکین به نقل از ایرنا؛ علائم و نشانه های این بیماری برای نخستین بار در قرن 16 توسط پزشکی به نام ویلیس در مجلات پزشکی توصیف شد.
    به گفته پزشکان، میاستنی جزو بیماری های مغز و اعصاب است اما ناشناخته و در نتیجه مغفول مانده است، در حالی که مبتلایان به آن با مشکلات زیادی ازجمله تحت پوشش بیمه نبودن داروها روبه رو هستند که بار سنگین مالی و روانی بر آنها تحمیل کرده است.
    به واقع عموم مردم آگاهی و شناختی نسبت به میاستنی ندارند و همین مساله باعث می شود در صورت بروز احتمالی علائم بیماری، تا مدتها از بیماری خود بی اطلاع بوده و اقدامی برای درمان انجام ندهند.
    مجموع عدم شناخت بیماری میاستنی نزد عموم مردم، مسئولان و سیاستگذاران حوزه سلامت کشور و به ویژه بیمه های پایه سبب شده است که در مواردی مبتلایان با پیشرفت بیماری و به تبع آن با مشکلات و مسایل ناتوان کننده ای مواجه شوند.
    با توجه به اهمیت اطلاع رسانی عمومی در زمینه این بیماری، خبرگزاری ایرنا نشستی را با حضور دکتر فرزاد فاتحی معاون آموزشی بیمارستان شریعتی، دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران و فوق تخصص بیماری های عصبی عضلانی (نوروماسکولار) و همچنین دکتر داود فتحی عضو هیات علمی بیمارستان شریعتی و فوق تخصص نوروفیزیولوژی ترتیب داد.

    **میاستنی چیست
    دکتر فاتحی معاون آموزشی بیمارستان شریعتی توضیح داد: میاستنی یک بیماری خودایمن است به این صورت که سیستم ایمنی بدن فعال شده، علیه ارگان های بدن شروع به ساختن آنتی بادی کرده و ارگان های طبیعی بدن را تخریب می کند. این درحالی است که در حالت عادی سیستم ایمنی علیه میکروب ها فعال شده و آنها را از بین می برد.
    وی با بیان اینکه این بیماری سیستم اعصاب عضلات را درگیر می کند، افزود: در این بیماری محل اتصال عصب به عضله تخریب می شود؛ اتصالی که از مغز شروع شده، به نخاع و سپس به سلسله اعصاب محیطی منتقل می شود. برای اینکه یک پیغام از مغز به عضلات منتقل شود یک محل اتصال عصب به عضله وجود دارد، آنتی بادی هایی که سیستم ایمنی بدن به اشتباه علیه خود ارگان ها تولید می کند، آن محل را مورد هدف قرار می دهد و سیناپس را بلوک می کند، در نتیجه پیغام عصبی نمی تواند منتقل شود.
    فاتحی گفت: غده ای به نام تیموس در پشت جناق سینه قرار دارد؛ در بیشتر موارد این بیماری زمانی ایجاد می شود که غده تیموس شروع به ساختن این آنتی بادی ها می کند. غده تیموس در سیستم ایمنی نقش دارد اما تا سن بلوغ (حدود 15 سالگی) و پس از این دوره دیگر نقشی در سیستم ایمنی بدن ندارد و در برخی افراد این غده به دلایل ناشناخته ای به صورت خودمختار شروع به ترشح آنتی بادی هایی علیه سیستم اعصاب می کند.

    ** میزان شیوع
    دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران در مورد شیوع این بیماری در ایران و جهان اظهار کرد: آمار دقیقی در مورد میزان ابتلا به میاستنی در ایران نداریم اما میزان ابتلا به این بیماری در آمریکا 14 تا 20 نفر در هر 100 هزار نفر است و در کشورهای حوزه اسکاندیناوی به 100 در هر 100 هزار نفر هم می رسد.
    فاتحی افزود: در مطالعه ای مربوط به سال 2017 در مورد میزان شیوع این بیماری در تهران، این میزان 134 نفر در 100 هزار نفر گزارش شده است.
    وی به مطالعه دیگری اشاره کرد و گفت: مطالعه دیگری که در سال 2013 از نتایج مقالات مختلف استخراج شده است، نشان می دهد که میزان شیوع این بیماری در مناطق مختلف ایران بین 5،3 تا 74 نفر در 100 هزار نفر متفاوت است.
    فاتحی گفت: میزان شیوع ام اس در ایران هفت در هر 100 هزار نفر است و میزان شیوع میاستنی حدود دو برابر این میزان است. البته شیوع در مناطق مختلف ایران متفاوت است به عنوان مثال از آنجا که این بیماری وابسته به نژاد است، در بین نژاد ترکمن ایران بسیار نادر است.

    ** علائم
    فوق تخصص بیماری های عصبی عضلانی و فلوشیپ نوروماسکولار درخصوص علائم اولیه این بیماری توضیح داد: در میاستنی علائم فقط عضلانی است و اولین عضلاتی را که معمولا درگیر می کند، عضلات حرکتی چشم است که در نتیجه آن در بیشتر موارد بیمار با حالت دوبینی یا افتادگی پلک به پزشک مراجعه می کند.
    فاتحی افزود: دوبینی با خستگی بیشتر می شود؛ بنابراین در بیشتر موارد بیمار در ساعات اولیه روز مشکلی ندارد اما در ساعات بعدازظهر دچار افتادگی پلک می شود و دوبینی پیدا می کنند.
    وی در خصوص علائم پیشرفته این بیماری نیز اظهار کرد: در مواردی که بیماری پیشرفت کرده است، عضلات دیگر به ویژه عضلات بلع را درگیر می کند و بیمار با اختلال بلع مراجعه می کند؛ مثلا غذا یا آب که می خورد به داخل دهان یا بینی پس زده می شود یا اینکه با خوردن چند لقمه اول مشکلی ندارد اما در لقمه های بعدی با این مشکل مواجه می شود.
    فاتحی ادامه داد: اگر بیماری پیشرفته تر شود، ممکن است عضلات اندام ها را درگیر کند، به طوری که بیمار دیگر نمی تواند دست خود را بالا بیاورد یا راه برود.
    وی با بیان اینکه این مشکلات ممکن است یک طرفه یا دو طرفه باشد، افزود: دو نکته مهم در تشخیص بیماری می تواند به پزشکان کمک می کند؛ یکی تغییرات روزانه است به این صورت که بیمار در ساعات اولیه صبح علائم ندارد اما در ساعات بعدازظهر علائم بیماری نمایان می شود و دیگر اینکه خستگی پذیری دارد یعنی زمانی که بیمار از عضلات خود کار می کشد، وضعیت او بدتر می شود.

    ** درمان
    دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران درخصوص درمان میاستنی گفت: درمان این بیماری بستگی به این مساله دارد که بیمار در کدام فاز بیماری به پزشک مراجعه کرده باشد؛ اگر بیمار تنها دچار دوبینی یا افتادگی پلک شده باشد، درمان هایی به نام ‘علامت درمانی’ تجویز می شود.
    فاتحی افزود: این داروها، محل اتصال عصب به عضله را تقویت می کند یعنی انسدادی را که ایجاد شده است، بهبود می بخشد. این داروها از سال 1950 تولید شده و مورد استفاده قرار می گیرد.
    وی ادامه داد: اگر علائم بیمار بیشتر شده و عضلات بلع یا صحبت کردن نیز درگیر شود و علائم بیماری نسبت به داروهای علامت درمانی مقاوم باشد، باید سیستم ایمنی را نیز سرکوب کرد؛ داروهای کورتونی یکی از درمان های اصلی در این زمینه است که به وسیله آنها سیستم ایمنی سرکوب می شود.
    فاتحی در مورد موارد پیشرفته تر بیماری نیز توضیح داد: گاهی نیز ممکن است بیماری مقاوم تر باشد که در این صورت از داروهای قوی تر برای این منظور استفاده می شود.
    وی ادامه داد: همچنین در مواردی که سیستم بلع یا تنفس درگیر شده است، فرصتی برای ارائه درمان های معمول نداریم، بیمار باید سریعا به اورژانس منتقل شده و بستری شود و با دستگاه ها حمایت تنفسی شده یا تعویض خون شود تا علائم سریعا کنترل شود.
    فاتحی گفت: در بیماری های خودایمن درمان قطعی وجود ندارد ممکن است بیماری سرکوب شود و تا 10 سال پس از دریافت اولین درمان بیماری عود نکند اما در بیشتر موارد عود اتفاق می افتد و در درصد محدودی که مربوط به درگیری عضلات چشم می شود، ممکن است سرکوب وجود داشته باشد اما احتمال این است که در آینده دوباره عود کند.

    **اهمیت مراجعه به موقع به پزشک
    فاتحی اظهار کرد: بیش از 80 درصد بیماران میاستنی گراویس اگر به موقع به پزشک مراجعه کنند، می توانند زندگی طبیعی داشته باشند بنابراین مراجعه بیمار در مراحل اولیه بیماری و تشخیص زودهنگام، بسیار مهم است هرچند که مانند هر مریضی دیگر، پاسخ به درمان هم ممکن است در درمان بیماران مختلف، متفاوت باشد.
    دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره علائم بیماری میاستنی گراویس، یادآور شد: یکی از علائم میاستنی گراویس دوبینی است بنابراین در وهله نخست، بیماران به چشم پزشک مراجعه می کنند و چشم پزشک هم به سرعت می تواند تشخیص دهد که این موضوع در تخصص او نیست و بیمار را به پزشکان متخصص ارجاع می دهد چون مشکل عضلات چشم مربوط به عصب شناسی است و تنها موارد مربوط به بینایی و حفره چشم مربوط به چشم پزشکان است.
    وی اضافه کرد: افرادی که دوبینی و افتادگی پلک دارند می توانند به طور مستقیم به پزشک مغز و اعصاب هم مراجعه کنند.

    ** میاستنی گراویس؛ دو نوع وراثتی و اکتسابی
    دکتر داود فتحی عضو هیات علمی بیمارستان شریعتی هم با بیان اینکه میاستنی گراویس دو نوع وراثتی و اکتسابی دارد، گفت: نوع وراثتی این بیماری به شکل مادرزادی اتفاق می افتد که مشخصه آن این است که علائم این بیماری در آنها زودتر شروع می شود و ممکن است از اوائل دوران نوزادی خود را نشان دهد و شباهت زیادی به میاستنی گراویس اکتسابی بزرگسالان دارد.
    وی ادامه داد: میاستنی گراویس اکتسابی بزرگسالان با علائم دوبینی، افتادگی پلک، نوسان روزانه همراه است ولی مشخصه بیماری میاستنی گراویس وراثتی این است که آنتی بادی یا اختلال سیستم ایمنی و نقص ژنتیکی دارند و در واقع یکی از پروتئین ها خوب کار نمی کند و اتصال عصب به عضله عملکردش را از دست می دهد و بیمار دچار این علائم می شود.
    این فوق تخصص نوروفیزیولوژی گفت: میاستنی گراویس اکتسابی بزرگسالان، ژنتیکی نیست و در این بیماری اختلال عملکرد غده تیموس بسیار نقش دارد ولی این که منشاء این اختلال ایمنی چیست، هنوز دقیقا مشخص نیست.

    ** استرس؛ آشکارکننده میاستنی گراویس
    فتحی در مورد نقش استرس در بروز بیماری میاستنی گراویس اکتسابی بزرگسالان گفت: استرس در بروز این بیماری تاثیر مستقیم ندارد اما علائمی با عنوان فاکتورهای تحریک کننده وجود دارد که موجب بروز بیماری می شود.
    وی اضافه کرد: به عنوان نمونه ممکن است نخستین بار بیماری میاستنی گراویس در دوران بارداری خود را نشان دهد زیرا در این دوران، هورمون های بدن تغییر می کند و استرس به بیمار وارد می شود و یا بعد از جراحی ها ممکن است اولین تظاهر بیماری بروز پیدا کند.
    این متخصص مغز و اعصاب خاطرنشان کرد: استرس از این جهت که بر سیستم ایمنی تاثیر می گذارد، احتمالا یکی از فاکتورهایی است که موجب آشکار شدن بیماری میاستنی گراویس می شود اما شروع کننده بیماری نیست و می توان گفت که آشکار کننده این بیمار است.
    فتحی تصریح کرد: اختلال زمینه ای در بیمار میاستنی گراویس وجود دارد و با یک استرس می تواند ظهور یابد، این استرس می تواند عاطفی باشد و یا از عوامل مختلفی نشات گیرد.

    ** شیوع میاستنی در زنان زیر 40 سال و مردان بالای 40 سال
    وی درباره شیوع این بیماری در میان زنان و مردان گفت: مطالعات نشان می دهد به دلیل اینکه سن جمعیت بالارفته است، میزان شیوع بیماری ها در میان زنان و مردان نیز مساوی شده است زیرا امید به زندگی افزایش یافته است ولی اگر سن را ملاک قرار دهیم، بهتر است بگوییم زیر سن 40 سال و در دهه دوم و سوم زندگی، این بیماری در میان زنان شیوع بیشتری دارد و بالای 40 سال این بیماری در میان مردان شایع تر می شود و در دوران کهنسالی گاهی مردان بیش از زنان به این بیماری مبتلا می شوند.
    فتحی اظهار کرد: فاکتورهای تعیین کننده شیوع بیماری سن و جنس افراد است و بنابراین نمی توان گفت که چه افرادی بیشتر در معرض این نوع بیماری قرار دارند همچنین با سایر بیماری های اختلال سیستم ایمنی نیز مرتبط است مثلا بیماران ام. اس، بیمارانی که مشکلات تیروئید و یا روماتیسم مفصلی ممکن است به میاستنی گراویس هم مبتلا شوند.

    ** برداشتن تیموس به تشخیص پزشک، یکی از راه های درمان میاستنی
    فرزاد فاتحی با بیان اینکه غده تیموس غده کوچکی است که پشت جناغ سینه قرار دارد، افزود: یکی از مشکلات بیماران میاستنی گراویس، مربوط به عملکرد غده تیموس است؛ بنابراین یکی از درمان هایی که بیش از یکصد سال است که برای این بیماران استفاده می شود، این است که قبل از داروهایی که اکنون در بازار موجود است، جراحی تیموس انجام شود.
    وی ادامه داد: در سال 1912 در کشور سوئیس غده تیموس را از بدن خارج کردند و علائم بیماری بهبود یافت و اکنون سالهاست که عمل تایمکتومی یا برداشتن تیموس، انجام می شود و معمولا پس از یک سال از برداشتن غده تیموس، علائم بیماری سرکوب و یا نیاز به دارو در بیمار کم می شود.
    این فوق تخصص بیماری های عصب و عضلانی خاطرنشان کرد: نکته قابل توجه این است که برداشتن تیموس به شرطی امکانپذیر است که آنتی بادی بیمار، مثبت باشد چون در همه موارد برداشتن غده تیموس جواب نمی دهد.

    ** گرانی برخی داروهای میاستنی گراویس
    فاتحی درباره داروهای بیماری میاستنی گراویس اظهار کرد: برخی داروهای این بیماری قیمت بالایی ندارد و بیمه ها هم پوشش می دهند اما یکسری از دوره ها مانند داروهای IVIG قیمت بالایی دارد و یک دوره پنج روزه آن حدود 20 تا 30 میلیون تومان هزینه دارد.
    وی با بیان این که این بیماری برای شرکت های بیمه ای ناشناخته نیست، ادامه داد: اگر بیمار بیمه باشد و پوشش خوبی داشته باشد شاید تا 90 درصد از هزینه ها را پوشش دهد اما در صورتی که بیمه تکمیلی نداشته باشد، دچار مشکل می شود.
    دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: داروی جدیدی با عنوان «ری توکسی مپ» به تازگی آمده است و جز داروهای پیشرفته است اما بیمه ها زیر بار آن نمی روند این درحالیست که این دارو معجزه می کند و سیر بیماری را بسیار تغییر می دهد .
    این فوق تخصص بیماری های عصب و عضلانی خاطرنشان کرد: هزینه این دارو در طول یک ماه برای چهار مرتبه مصرف در حدود 6 میلیون تومان است و البته پس از آن هم یک نوبت دیگر باید استفاده شود که در مجموع در یک سال هزینه ای بالغ بر کمتر از 10 میلیون تومان را دربرمی گیرد.
    فتحی در این باره گفت: بسیاری از بیمه های تکمیلی این نوع داروها را پوشش می دهند اما این داروها باید در بیمه های پایه قرار داشته باشد زیرا بسیاری از افراد از بیمه های تکمیلی برخوردار نیستند و در صورتی که نتوانند هزینه های آن را پرداخت کنند مجبور می شوندکه دوره های درمانی را متوقف کنند که موجب پیشرفت بیماری می شود.

    ** میاستنی گراویس با شیوعی بالا اما ناشناخته
    فاتحی با تاکید بر اینکه بیماری میاستنی گراویس نادر نیست اما برای سیاستگذاران و مردم تقریبا ناشناخته است، بر لزوم اطلاع رسانی درباره این بیماری تاکید کرد و گفت: با استفاده از این نوع داروها می توان بسیاری از مبتلایان را بهبود بخشید؛ این در حالیست که قبل از این داروها، بیماران مجبور بودند در فاصله های زمانی کوتاه، تعویض خون انجام دهند که کار بسیار سختی است.
    وی یادآور شد: عوارض و بستری های ناشی از تعویض پلاسما و خون در مجموع از هزینه های دارو به مراتب بیشتر است و به نفع شرکت های بیمه ای است که به جای چنین هزینه هایی، داروها را تحت پوشش قرار دهند.
    فاتحی اظهار کرد: انجمن بیماران میاستنی گراویس با همکاری بنیاد بیماری های نادر در حال شکل گیری است ولی هنوز فعال نیست هر چند به طور موردی از کمک خیرین بهره مند می شوند.
    وی افزود: مکاتباتی با وزارت بهداشت در این زمینه داشتیم اما هنوز به نتیجه نرسیده است.
    وی درباره تعداد مراجعان این بیماری به بیمارستان شریعتی گفت: بیمارستان شریعتی به عنوان مرکز اصلی برای مراجعه بیماری میاستنی گراویس است و بیماران بسیاری به این بیمارستان مراجعه می کنند و به طور متوسط روزانه 2 بیمار در بیمارستان بستری هستند و ماهانه 30 بیمار هم به کلینیک مراجعه می کنند.
    فاتحی با تاکید بر اینکه بزرگی مشکل را نمی توان با میزان بستری شدن سنجید، اظهار کرد: در سه سال اخیر 200 بیمار میاستنی گراویس در بیمارستان شریعتی تحت درمان هستند و بسته به شدت بیماری در دوره های مشخصی مراجعه می کنند همچنین بیمارانی که بستری می شوند، دچار مشکلات تنفسی و بلع هستند.


  
  

چگونه به آرامش ذهنی برسیم؟


 

  • چگونه به آرامش ذهنی برسیم؟

    به گزارش پزشکین به نقل از پروشات؛ سال قبل این موقع استرس زیادی داشتم. زمانی که به اتاق به هم ریخته‌ام بازمی‌گشتم خودم را به کارهای روزمره مشغول می‌کردم و سپس به کتابخانه یا سر کلاس می‌رفتم. اما پس از مدتی فهمیدم که ذهنم هم دقیقاً مانند اتاقم به‌هم‌ریخته است. ذهن ما هم همانند زندگی‌مان درگیر مسائل غیرضروری شده و به هم می‌ریزد. این مسائل فکر ما را به خود مشغول نموده و اگرچه افکار وزنی ندارند اما می‌توانند به ما فشار وارد کرده و ما را به هم بریزند.

    باید به این نتیجه برسیم که به‌عنوان عضوی از جامعه قرن بیست و یکمی باید ذهن خود را همانند زندگی‌مان منظم و سازمان‌بندی کنیم. اما مسئله این است که باید از خودتان بپرسید به چه چیزی نیاز دارید. همانطورکه با خالی کردن وسایل اضافی ساکتان سبک‌تر می‌شود، با حذف افکار غیرضروری ذهنتان آرام‌تر می‌شود. البته منظورمان این نیست که همه‌چیز را حذف کنید. بیایید از اول شروع کنیم.

    1. خانه‌تان را مرتب کنید

    ما با وسایل خود انس می‌گیریم. وسایل ما در خانه یا از گذشته هستند و یا به آینده‌ای تعلق دارند که می‌خواهیم به آن دست یابیم. بنابراین می‌توان وسایل اضافی را حذف نمود. البته این کار به زمان نیاز دارد، زیرا باید برخی وسایل را مرتب کنید، برخی را حذف کنید، حتی می‌توانید برخی را به دیگران ببخشید. این تصمیم‌گیری ممکن است دشوار دارد، اما ارزشش را دارد.

    2. اگر حیاط دارید آنجا را نیز مرتب کنید

    این مورد همانند مرتب نمودن خانه است. مرتب نمودن محل زندگی بر ذهن و روح شما تأثیر مثبتی خواهد داشت. بااینکه مرتب نمودن خانه بر سلامت روان شما تأثیر مثبتی دارد، مرتب کردن حیاط هم چنین است. این قضیه فقط شام وسایل نمی‌شود، باید به طبیعت حیاط خانه‌تان هم توجه کنید. اگر توجه نکنید گل و گیاهان به‌شدت رشد کرده و حیاطتان به یک انباری تبدیل می‌شود. بهترین کار این است که حیاط خانه را به یک باغچه زیبا تبدیل کنید. حذف گیاهان مضر باعث می‌شود که استرستان کاهش پیدا کند.

    3. با مدیتیشن به آرامش برسید

    حتماً می‌توانید که ازنظر علمی هم ثابت‌شده است که مدیتیشن ذهن شما را آرام نموده و افکار منفی و مزاحم را از میان برمی‌دارد. اگرچه مدیتیشن بیش از 1000 سال سابقه دارد اما تأثیرات مثبت آن تنها در سال‌های اخیر ثابت‌شده است.

    تنها کافی است که یک جای آرام بنشینید، چشمانتان را ببندید و به تنفس کردن خود فکر کنید، در آن صورت ذهنتان آرام خواهد شد. استرس و نگرانی‌تان کاهش‌یافته، ریلکس تر خواهید شد و افکار منفی‌تان حذف می‌شود. اگرچه شاید به نظر برسد که با انجام مدیتیشن اصلاً کار خاصی انجام نداده‌اید، اما تأثیرات مثبت آن شگفت‌انگیز است.

    اگرچه مدیتیشن یک روش باستانی است اما امروزه کلاس‌های مدیتیشن و یا کتاب‌های مربوطه و حتی آیین بودا در این زمینه به شما کمک می‌کند. این کار فقط ذهن شما را مرتب نمی‌کند، بلکه فضای ذهنتان را افزایش می‌دهد.

    4. با خوابیدن ذهن خود را تقویت کنید

    معمولاً اتاق‌خواب فقط برای خوابیدن استفاده می‌شود. اما امروزه اتاق‌خواب به اتاق ورزش، اتاق کار و یا اتاق مطالعه تبدیل شده است. بنابراین وجود وسایل کاری و متفرقه باعث می‌شود که ذهنمان از خواب غافل شود. درنتیجه سلامتمان به خطر افتاده، توانایی‌های ذهنی‌مان کاهش‌یافته و به استرس و نگرانی دچار می‌شویم. اما این استرس و نگرانی ارزشش را ندارد. راه‌حل این است که اتاق خود را مرتب نموده و هر چیزی که در تمرکز و خوابتان تداخل ایجاد می‌کند را حذف کنید. (بهتر است که طوری برنامه‌ریزی نمایید که حتماً 8 ساعت خواب شبانه داشته باشید.)

    5. عادات بد خود را ترک کنید

    همه ما عادت‌های روزانه منفی داریم. از جویدن ناخن گرفته تا لم دادن در گوشه خانه در روزهای تعطیل. برخی از این عادت‌ها به سلامت ما آسیب می‌رسانند. حال باید چه‌کار کنیم؟ برای ترک عادت‌های بد تکنیک‌های مختلفی وجود دارد که برخی از آن‌ها بسیار ساده هستند. آگاهی از این عادت‌ها باعث می‌شود که برای حذفشان قدم بردارید. یکی از راه‌های مؤثر ترک عادت‌های بد این است که آن‌ها را با عادت‌های خوب جایگزین کنیم، تا استرس را از زندگی خود حذف کنیم.

    6. اگر به چیزی اعتیاد دارید آن را ترک کنید

    این گام کمی مشکل‌تر است. تأثیر مخرب اعتیاد از عادت‌های بد نیز بیشتر است. فرقی نمی‌کند به مواد مخدر و سیگار اعتیاد دارید و یا انجام کاری خاص. هر چیزی که شما را به خود وابسته کند در موفقیت شما تأثیر منفی خواهد داشت، و بر سلامت ذهنی و جسمی شما تأثیر می‌گذارند، بنابراین حذف آن‌ها یک باید است.

    7. بارهای عاطفی را کاهش دهید

    برخی افراد به روابط دوستانه خود بسیار اهمیت می‌دهند و گاهی اوقات آسیب می‌بینند. اگر از روابط دوستانه‌تان لذت می‌برید که هیچ، اما اگر آزار می‌بینید بهتر است فکری به حال آن رابطه کنید. برای حل این مشکل باید با طرف مقابل صحبت کنید، اما مراقب باشید از کلمات و عباراتی استفاده نکنید که طرف مقابل را عصبانی کند. برای مثال اگر در یک مکالمه از کلمه “نه” زیاد استفاده کنید، بار منفی ایجاد می‌شود. برای مثال به‌جای اینکه بگویید به آنجا نمی‌آیم، بهتر است بگویید که ترجیح می‌دهم در خانه بمانم و یا به‌جای دیگری بروم. استفاده از کلمات و جملات منفی استرس و ناراحتی را افزایش می‌دهد.

    8. افراد منفی را از زندگی خود حذف کنید

    شاید منصفانه به نظر نرسد، اما اطرافیان شما بر زندگی‌تان تأثیر مثبت دارند. حتی اگر شما تلاش کنید فرد مثبت‌تری باشید، بازهم افراد منفی بر شما تأثیر خواهند گذاشت. لازم نیست با این افراد قطع رابطه کنید، بلکه می‌توانید ارتباط خود را با افراد مثبت که در کنارشان حس خوبی دارید، افزایش دهید.

    9. یخچالتان را مرتب کنید

    اگر وزنتان متعادل باشد و عادت‌های غذایی مثبتی داشته باشید ذهنتان آرام‌تر خواهد شد، بنابراین بهتر است یخچالتان را خالی کرده و خوب مرتب کنید. این کار بر سلامت جسم و روحتان تأثیر مثبت خواهد داشت. زیرا میان تغذیه و آرامش ذهنی یک رابطه مستقیم وجود دارد. افرادی که دچار استرس هستند یا بیش‌ازحد غذا می‌خورند و یا کمتر. اگر این عادت غذایی بد استرس و ناراحتی‌شان را بیشتر کند در آن صورت این کار را بیشتر ادامه می‌دهند. یک یخچال مرتب با خوراکی‌های سالم می‌تواند سلامت جسم و روحتان را تقویت کند.

    10. زندگی کاری‌تان را نیز مرتب کنید

    راه‌های مختلفی برای انجام این کار وجود دارد. اگر اتاق کار و یا میز کارتان نامرتب باشد، استرس و نگرانی‌تان افزایش می‌یابد. اگر کارهای زیادی برای انجام دادن دارید، برنامه‌ریزی و مرتب کردن کارها باعث می‌شود که خیالتان راحت‌تر شده و با آرامش بیشتری به کارتان رسیدگی کنید.

    اگر این موارد را رعایت نمایید، زندگی روزانه، کار و خانه‌تان مرتب‌شده و دیگر استرس نخواهید داشت.


  
  

4 ماده غذایی که به افزایش ویتامین D کمک می کند


 

  • 4 ماده غذایی که به افزایش ویتامین D کمک می کند

    به گزارش پزشکین به نقل از کتاب کاله؛ شما کلسیم مصرف می‌کنید که استخوان‌هایتان قوی و سالم بمانند. اما آیا میدانستید که اگر به میزان کافی ویتامین D دریافت نکنید نمی‌توانید تمامی موادمعدنی لازم برای تقویت بدنتان را جذب کنید؟ اما این تنها دلیل برای دریافت ویتامین D نیست. ویتامین D علاوه بر حفظ استخوان‌های شکننده، خطر ابتلا به سرطان‌های خاص و التهاب را نیز کاهش می‌دهد.

    چگونه می‌توان مطمئن شد که بدنمان ویتامین د کافی دریافت کرده است؟ هنگامی که در معرض تابش خورشید قرار می‌گیرید پوست شما به طور طبیعی ویتامین د تولید می‌کند. به همین دلیل است که ویتامین د به ویتامین آفتاب معروف شده است. اما چون بیش از حد در معرض تابش نور خورشید بودن هم مضر است باید غذاهایی که دارای ویتامین D هستند را به برنامه‌ی غذایی خود اضافه کنیم و از این طریق می‌توانید مطمئن باشید که بدنتان روزانه 600  واحد ویتامین D دریافت کند بدون اینکه سوختگی ناشی از آفتاب داشته باشد.

    ما 4 ماده غذایی برتر که دارای میزان قابل توجهی ویتامین D هستند را به شما معرفی می‌کنیم و به ترتیب توانایی آنها را رده بندی کردیم. دفعه‌ی بعدی که برای خرید به سوپرمارکت‌ها سر می‌زنید حتما چندتا از این مواد را هم تهیه کنید.

    4 ماده غذایی برای کمک به افزایش ویتامین D

    رتبه 4: تخم‌مرغ

    رابطه بین ویتامین D و کلسیم در چیست؟یکی از مطالبی که گاه و بیگاه شنیده می شود این است که ویتامین D همان کلسیم است. باور غلطی که به دلیل رابطه بین این ویتامین و کلسیم وجود دارد. اما این رابطه چیست؟ به دلیل اینکه ویتامین…

    ادامه مطلب

    هر عدد تخم‌مرغ شامل 40 واحد ویتامین D است.

    اگر شما اهل خوردن تخم‌مرغ هستید باید بدانید منظور ما از تخم‌مرغ، تخم‌مرغ کامل است. ممکن است که زرده تخم‌مرغ چربی و کالری به برنامه‌غذایی شما اضافه کند ولی همچنین حاوی مقدار زیادی مواد معدنی مغذی مانند ویتامین D است. در واقع سه عدد تخم‌مرغ 20 درصد از نیاز روزانه بدنتان به ویتامین د را تامین می‌کند. پیشنهاد ما این است که کمی سبزی برای بهتر کردن طعم و عطر و افزایش مواد مغذی به آن اضافه کنید.

    رتبه 3:‌ قارچ

    یک فنجان قارچ حاوی 41 تا 114 واحد ویتامین D است.

    در میان سبزیجات قارچ می‌تواند حدود 19 درصد از نیاز روزانه بدن به ویتامین د را تامین کند. آنها را بهترین منبع تولید ویتامین د در محل می‌دانند. آنها را می‌توان همرا با سبزیجات، سالاد، املت و بسیاری از غذاهای دیگه استفاده کرد.

    رتبه 2:‌ شیر غنی شده

    هر لیوان شیر غنی شده دارای 116 واحد ویتامین D است.

    هرچند که شیر گاو به طور طبیعی غنی از ویتامین د نیست اما آن با مواد مغذی غنی می‌شود. برای جذب بهتر ویتامین د و تمام مواد معدنی که روی پاکت شیر ذکر شده سرشیر آن را صاف نکنید. سرشیر دارای چربی و کالری است زیرا ویتامین‌های D,A,E,K جز ویتامین‌های حلال در چربی هستند. یک لیوان شیر بیش از 19 درصد از نیاز بدن به ویتامین  د را تامین می‌کند.

    رتبه 1: سالمون

    هر 100 گرم سالمون دارای 547 تا 582 واحد ویتامین D است.

    سالمون در رتبه‌ی اول لیست ما قرار گرفته و دلیل آن واضح است. فقط خوردن 100 گرم سالمون در یک وعده ویتامین د مورد نیاز یک روز بدن ما را تامین می‌کند. این ماهی از قلب محافظت می‌کند ماهی سرخ شده سرشاز از امگا 3 است و می‌تواند ریسک ابتلا به سرطان پروستات و سرطان سینه را تا 50 درصد کاهش دهد.


  
  

ریشه یابی اضطراب دوران مدرسه


 

  • ریشه یابی اضطراب دوران مدرسه

    اضطراب کودکان در دوران مدرسه از عوامل بسیاری نشأت می‌گیرد که یکی از این عوامل ریشه در نحوه برخورد والدین در دوران کودکی و پیش از دبستان دارد.

    والدین سخت گیر،مضطرب،افسرده و مشکل دار اغلب کودکانی را پرورش می‌دهند که شخصیت وسواسی و مضطرب دارند و قطعا در آینده تمامی این اختلالات رفتاری را وارد زندگی اجتماعی و زناشوئی خود می‌کنند.

    از آنجا که اضطراب ریشه بسیاری از بیماریهای روانی در افراد است ،آشنایی با علل ایجاد کننده آن و پیشگیری از بروز رفتارهای زمینه ساز آن از سوی والدین بسیار حائز اهمیت است.روان شناسان راهکارهای موثری را در این خصوص مطرح کرده‌اند؛ دکتر میر آخورلی روان شناس تربیتی به بیان این راهکارها می‌پردازد.

    اضطراب جدایی از والدین در مدرسه

    در دوران مدرسه مجموعه ای از ترسها برای کودک ایجاد می‌شود. اولین ترس ،ترس از محیط مدرسه است. ترس از مدرسه به عناوین مختلف بروز می‌کند که یکی از آنها ترس از معلم است. البته این ترس در دوران مهد هم بوجود می‌آید. گاهی اوقات کودکان قادر به برقراری رابطه عاظفی با معلم خود نیستند و احساس می‌کنند از جانب معلم با آسیب مواجه خواهند شد و یا معلم آنها را دوست ندارد.

    همین عامل باعث ایجاد حس اضطراب در آنها نسبت به محیط مدرسه می‌شود. این مسأله برمی‌گردد به اضطراب جدایی دوران کودکی پیش از مدرسه که اغلب درسنین 6 ماهگی به بعد آغاز می‌شود. اگر در این دوران والدین رفتار مناسبی با کودک داشته باشند این اضطراب به خوبی پشت سر گذاشته می‌شود ودر دوران مدرسه کمتر دچار اضطراب جدایی از والدین برای رفتن به مدرسه می‌شود.

    اگر غیر این مساله اتفاق افتاده باشد و کودک در این دوران تحت تأثیر رفتار نادرستی از جانب والدین باشد و این اضطراب را از همان دوران به همراه داشته باشد، زمانیکه به مهد و مدرسه می‌رود،این اضطراب باز به سراغ او می‌آید.ا اضطراب برای همه کودکان یکسان نیست و برخی از آنها زود با این مسأله کنار می‌آیند و برخی دیگر خیر.این مساله کاملا به دوران کودکی فرد باز می‌گردد.

    راهکار مناسب در برخورد با کودکی که دچار اضطراب جدایی است و به مهد نمی‌رود این است که والدین با مراجعه به روان شناس رفتارهایی را فرا بگیرند که بتوانند بدون ایجاد ترس در کودک او را به مدرسه بفرستند. به زور فرستادن کودک به مدرسه اضطراب او را بیشتر می‌کند. اینکه گمان شود که کودک پس از گریه بالاخره آرام خواهد شد،تفکر صحیحی نیست بلکه ما تنها به ظاهر شاهد آرام شدن کودک هستیم درحالیکه او اضطراب خود را تجربه کرده است.متصدیان مهد و مدرسه اغلب توصیه می‌کنند که کودک را در این حالت رها کنید تا آرام شود درحالیکه این اقدام روش درستی نیست.

    ضرورت ارتباط نزدیک کودک و مادر در خردسالی

    این استاد دانشگاه ضمن بیان نقش موثر ارتباط کودک با مادر در سنین زیر دوسال در کاهش اضطراب بزرگسالی افزود: در این دوران مادر بهتر است ارتباط نزدیکی با کودک برقرار کند.

    توصیه روان شناسان این است که اگر امکان گرفتن مرخصی برای مادران شاغل در این دوران وجود دارد این کار حتما صورت بگیرد. دو سال اول زندگی بیشترین نیاز کودک به مادر است.

    این مساله در حفظ آرامش و جلوگیری از اضطراب بسیار با اهمیت است و نشان دهنده وابستگی کودک نیست.اضطراب جدایی معمولا از 6 ماهگی آغاز و تا یک سال و نیمگی به اوج خود می‌رسد . بعد از این سنین کمرنگ شده و نهایتا تا 3 سالگی رفع می‌شود. ما باید متوجه باشیم که کودک ما در چه سنی قرار دارد.اگر بین یک تا یک سالگی است دراوج وابستگی قرار دارد و ایرادی وجود ندارد.

    راهکارهای ارتباطی با اضطراب کودک

    البته راهکارهایی برای راحتی مادر وجود دارد زیرا به هر حال چسبیدن زیاد کودک به مادر باعث آزار او می‌شود.البته این مشکل در کودک طبیعی است و او در حال گذران اضطراب جدایی این دوران است. بطور مثال استفاده از عروسک و اسباب بازی که کودک آن را دوست دارد وبازی مادر و کودک با این اسباب بازی بسیار کمک کننده است.

    برای کودک عروسکی که مادر به همراه او با آن بازی کرده است جایگزین عدم حضور موقتی او می‌شود و به او آرامش می‌دهد و زمانیکه او قصد انجام کاری را دارد بهتر است با کودک و اسباب بازی مورد علاقه بازی کرده و سپس به آرامی کودک و اسباب بازی را رها کند.

    قرار دادن کودک در محیطی که قادر به دیدن مادر باشد به دلیل عدم شناخت و حافظه تکمیل نیافته کودک ضرورت دارد. این احساس که کودک بپذیرد نبود موقتی مادر دلیل برای نبود همیشگی او نیست در وجود او هنوز شکل نگرفته است. این مسأله همان پایداری شی است که پیاژه آن را بیان کرده است.

    وی ادامه داد: اگر مادر قصد بیرون رفتن از منزل را دارد بهتر است در مقابل دید کودک این کار را بکند. اقدامی که معمولا شاهد عکس آن هستیم. زمانیکه در مقابل چشم او اینکار را می‌کنیم به او میفهمانیم که مادر ممکن است زمانی نباشد.

    اگر شما غیر این رفتار کنید ترس را در او تشدید می‌کنید.ترک غیر ناگهانی کودک به او بر اساس تجربه می‌فهماند که در رفتن مادر برگشتی هم هست ولی زمانیکه در مقابل چشم او منزل را ترک نکنید او به یکباره دچار وحشت می‌شود.

    قرار دادن کودک در کنار فردی که در این موارد جایگزین مادر شود بسیار راهگشا است. این فرد باید کسی باشد که کودک با او رابطه عاطفی خوبی دارد.

    کمالگرایی والدین زمینه ساز اضطراب دوران مدرسه

    دکتر آخورلی ضمن اشاره به نقش مهم کمالگرایی والدین در بروز رفتارهای اضطراب گونه در کودکان افزود: فشار بیش از حد آوردن برای کسب موفقیت دوران مدرسه و اینکه کودک نباید در هیچ درسی نمره پایین بیاورد،زمینه ساز اضطراب در او است. این والدین تمایل دارند کودک در تمام درسها موفق باشد و به همین دلیل موجب اضطراب در او می‌شوند.اغلب والدین از این نکته غافل هستند که کودک باید اشتباه کند تا بیاموزد. این والدین برای تصحیح رفتار غلط خود ابتدا باید در درمان شخصیت کمال طلبانه خود کوشا باشند.

    وی در ادامه گفت: یکی دیگر از عوامل ایجاد کننده اضطراب دوران مدرسه ناشی از مشکل دوستیابی کودک در مدرسه است. عدم برقراری رابطه با همکلاسی‌ها برمی‌گردد به فراگیری رابطه اجتماعی در گذشته کودک که میتوان با بازی درمانی و نمایش درمانی این امر را به کودک آموزش داد.

    کمک به برقراری ارتباط کودک با همسالان بسیار موثر است.یک بخش از اضطراب کودک نیز باز می‌گردد به ترس کودک از سایر همکلاسی‌ها که با آموزش نحوه برقراری ارتباط قابل حل است.

    در برخی از موارد کودکانی که بهره هوشی پایینی دارند دچار اختلال یادگیری هستند و این مساله زمینه اضطراب را درآنها شکل می‌دهد.

    علائم اضطراب

    دکتر آخورلی افزود: کودکان ممکن است اضطراب خود را به صورتیکه بزرگسالان نشان می‌دهند،بروز ندهند. نشانه های اضطراب در کودکان بیشتر جنبه جسمانی دارد.در موارد ضعیف تر این امر صادق است.

    در این زمان کودک با موهای خود بازی می‌کند و یا در زمان نوشتن تکالیف خیلی تکان می‌خورند و در زمان مراجعه به مدرسه ابراز حالت تهوع می‌کنند،احساس خستگی و بی قراری از دیگر رفتارهای بیان گر اضطراب است.

    در موارد شدیدتر شاهد رفتارهایی نظیر جویدن ناخن و شب ادراری هستیم.اختلالات در خواب و خوراک و کابوسهای شبانه نشانه های دیگر اضطراب هستند.

    راهکارهای تکمیلی

    وی در انتها گفت: یک سری از راهکارهای روان شناسانه در کاهش اضطراب کودک موثر است:

    *پرهیز از نزاع و درگیری در حضور کودکان.

    *آموزش بیان احساسات به کودکان. زمانیکه مادر احساس می‌کند کودک مضطرب است دلیل این امر را جویا شود. ممکن است کودک خودداری کند در این حالت مادر می‌تواند از راهکارهایی نظیر داستان گویی دونفره استفاده کند. در این داستانها کودک اضطرابهای درونی خود را نشان می‌دهد.

    *پرهیز از سرزنش،تحقیر و مسخره کردن کودک. بکار نبردن واژه هایی که شخصیت کودک را زیر سوال می‌برد مانند دختر بد و پسر بد و از این قبیل توصیه می‌شود.

    * پرهیز از به رخ کشیدن اشتباهات کودک زیرا اعتماد به نفس کودک را کاهش می‌دهد.

    *بیان دلیل تنبیه کودک به او.

    *تا حد توان با کودک بازی شود زیرا بازی راه تخلیه اضطرابهای درونی است.

    *پرهیز از مقایسه بین کودکان.زیرا هر کودک منحصر به فرد است.


    منبع : سلامت نیوز



  
  
<      1   2   3   4   5   >>   >