سفارش تبلیغ
صبا ویژن
هرگاه پاسخ‏ها همانند و در هم بود ، پاسخ درست پوشیده و مبهم بود . [نهج البلاغه]
پیوند دوستان
 

بیا فور مدیا
اریان 2233
موزیک هان
ستاره
ارسلان
ایوان باند
بهنام بانی
شادونه
لاوین
تاب ناز
نگین تک
تنهایی
ناز وب
جوان تو موزیک
دلنا
ناز گل
پارسی ناز
موزیک وان
آمازیگ
بیوگرافی ماکان باند
حمید هیراد
حمید هیراد
دانلود آهنگ غمگین
نازدونه
ناز گل
فان جدید
پونک
فان دون
دوستی ها
بروز ی ها
دانسته ها
عکس روز
قهر
نار دونه
رد گذر
ناز فان
تخفیفان
می فان
نگاه من
پردیس
ساتان
دبیر
پارسی دون
آموزگار
جدیدترین ها
تاپ ناز
آریانیا
تدبیر
برترین ها
نیاز
جهان موزیک
مدیا تک
سخا موزیک
استار گیم
رز ناز
زیبا تک
پوربابا
یاسل
چاپ تک
کلبه تک
دانلود آهنگ مذهبی
دیس لاو
فول آلبوم حامد همایون
روزگار
ارس ناز
بازاری
بازی ها
سایبان
نیاز ها
تک وب
فارس تک
بی قراری
پانی تک
صیاد شب
سخا موزیک
دنیای زیبا
موزیک به روز
بیا فور موزیک
فرشته ها
پاپ موزیک
شهر جم
دلداده ها
ندونسته
دانسته
خودرو
بیاتو تقریح
دیار موزیک
پارافیل
پارچه تک
نمکستان
ماکان باند
ماکان باند
مهدی جهانی
مهراب
هوروش باند
دانلود فیلم ایرانی
نمونه سوال
فراز چت
پارسی وان
ایران ترانه
ای فیلم
لاین موی
طرفداری
شادترین
برتر روز
اصلاح
خبر روز
صدا موزیک
تک موزیک
پاییزان
نوشته ها
فایل جدید
انلاین یار
وب تیک
بیا تو مدیا
ناوال 98
دانلود آهنگ خارجی
دانلود آهنگ ترکی
دانلود آهنگ کردی
دانلود آهنگ ایرانی
دانلود تک آهنگ
دانلود آلبوم
دانلود آهنگ جدید دانلود آهنگ محسن لرستانی لینک مستقیم ماکان بند دیسلاو مهراب تی ام بکس موزیک ایرانی دانلود آهنگ دانلود موزیک ویدیو دانلود آهنگ کردی دانلود آلبوم ریمیکس دانلود آهنگ کودکانه دانلود آهنگ دیس لاو دانلود آهنگ میلاد راستاد دیس لاو

دسته بندی موضوعی یادداشتها
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :255
بازدید دیروز :3
کل بازدید :99436
تعداد کل یاداشته ها : 243
103/9/7
10:17 ص

آیودی (IUD) چیست خطرات و عوارض جانبی IUD


 

  • آیودی (IUD) چیست خطرات و عوارض جانبی IUD

    دستگاه داخل‌رحمی (intrauterine device) یا IUD، نوعی دستگاه کوچک، انعطاف‌پذیر و پلاستیکی است که شکلی شبیه به حرف لاتین T دارد و برای پیشگیری از بارداری وارد رحم می‌شود.

     آیودی (IUD) چیست

    آیا استفاده از آیودی (IUD) برای شما مناسب است؟

    دوره‌های قاعدگی سنگین‌تر و شدیدتر در صورت استفاده از IUD شایع هستند، اما بعضی از افراد هم خون‌ریزی‌های سبک‌تری را بعد از استفاده از IUD تجربه می‌کنند. خون‌ریزی ناشی از قاعدگی می‌تواند به اندازه‌ای شدید شود که شانس ابتلا به کم‌خونی را بالا ببرد.

    IUD همچنین می‌تواند گرفتگی عضلانی ناشی از قاعدگی را افزایش بدهد و باعث ایجاد کمردرد در بعضی از زنان شود.

    دستگاه داخل‌رحمی (intrauterine device) یا IUD، نوعی دستگاه کوچک، انعطاف‌پذیر و پلاستیکی است که شکلی شبیه به حرف لاتین T دارد و برای پیشگیری از بارداری وارد رحم می‌شود.

    در حالی که شما نمی‌توانید IUD را کاملا احساس کنید، رشته‌هایی به آن متصل هستند که به شما اجازه می‌دهند تا محل قرارگیری آن را بگویید و حرکت آن را تشخیص بدهید.

    IUD، نوعی شیوه موثر، راحت و درازمدت برای کنترل بارداری است که می‌تواند از بارداری زنان تا سال‌ها بعد بدون استفاده از دیگر شیوه‌های کنترل بارداری، جلوگیری کند.

    IUD چطور عمل می‌کند؟ 

    نحوه عملکرد IUD در راستای پیشگیری از بارداری به نوع IUD مورد استفاده بستگی دارد. IUD حاوی یکی از دو ترکیبی است که از بارداری جلوگیری می‌کنند: مِس یا هورمون لوونورژسترل.

    IUD مِس: IUD حاوی مِس با نام ParaGard شناخته می‌شود. مِس درون IUD اجازه نمی‌دهد که اسپرم‌ها به لوله فالوپ (لوله رحم) برسند. اگر اسپرمی هم بتواند به تخمک برسد و آن را بارور کند، مِس IUD نمی‌گذارد که تخمک بارورشده به رحم متصل شود.

    درنتیجه روند بارداری شکل نمی‌گیرد. مِس IUD در 99 درصد از موارد با موفقیت علیه بارداری عمل می‌کند و می‌تواند حدود 10 سال در بدن باقی بماند و بعد تعویض شود.

    IUD هورمون: تنها IUD هورمون در بازار با عنوان Mirena وجود دارد که حاوی هورمون لوونورژسترل است. این هورمون، نوعی پروژسترون رایج در قرص‌های ضدبارداری است که به‌ آهستگی و به‌طور منظم در راستای جلوگیری از تخمک‌گذاری یا بارور شدن تخمک‌ها در بدن آزاد می‌شود.

    IUD هورمون در 98 تا 99 درصد از موارد به‌طور موثر از بارداری جلوگیری می‌کند و حداقل تا 5 سال دوام دارد.

    خطرات و عوارض جانبی IUD 

    در حالی که IUD بی‌خطر است و اثربخشی بالایی از نظر کنترل بارداری دارد، اما خطرات و عوارض جانبی آن را نباید نادیده گرفت. در ادامه با این موارد آشنا می‌شوید.

    مساله STD (بیماری‌های منتقله جنسی): در حالی که IUD از بارداری جلوگیری می‌کند، اما هیچ کدام از انواع آن نمی‌توانند از ابتلا به STD یا بیماری‌های دیگر جلوگیری کنند. پس برای محافظت از خودتان در مقابل STD، باید از کاندوم در کنار IUD استفاده کنید.

    تغییرات مربوط به قاعدگی: دوره‌های قاعدگی سنگین‌تر و شدیدتر در صورت استفاده از IUD شایع هستند، اما بعضی از افراد هم خون‌ریزی‌های سبک‌تری را بعد از استفاده از IUD تجربه می‌کنند. خون‌ریزی ناشی از قاعدگی می‌تواند به اندازه‌ای شدید شود که شانس ابتلا به کم‌خونی را بالا ببرد. IUD همچنین می‌تواند گرفتگی عضلانی ناشی از قاعدگی را افزایش بدهد و باعث ایجاد کمردرد در بعضی از زنان شود.

    خارج شدن IUD از محل قرارگیری: IUD ندرتا می‌تواند از محل قرارگیری‌اش خارج شود. IUD را می‌توان از بدن خارج کرد و دوباره آن را جایگزین کرد یا دوباره در محل اصلی‌اش قرار داد. با این‌ حال، IUD از شما در مقابل بارداری محافظت نمی‌کند، مگر این‌که به‌ درستی در جای مورد نظر قرار بگیرد.

    عفونت: در حالی که این اتفاق شایع نیست، اما IUD در بعضی از موارد می‌تواند باعث ابتلا به عفونت شود. این اتفاق بسیار نادر است و فقط یک نفر از هر 1000 نفر را تهدید می‌کند. بعضی از عفونت‌ها می‌توانند باعث شکل‌گیری آسیب‌های درازمدت در دستگاه تولید مثل شوند و درنهایت امکان بارداری در سال‌های بعدی را با مشکل مواجه کنند.

    واکنش آلرژیک: همه افرادی که نسبت به مِس آلرژی دارند، نباید از ParaGard استفاده کنند، چون این دستگاه می‌تواند به شکل‌گیری واکنش‌های آلرژیک در آنان منجر شود.

    منبع:سلامتیسم